Søk i denne bloggen

torsdag, januar 19, 2006

Nuclear War

Ja, jeg er USA-fan - men det impliserer ikke at jeg er tilhenger av det regjeringen måtte drive med! Jeg synes faktisk det er heeeelt sprøtt at USA bomba Afghanistan tilbake til steinalderen. Ja, det kan godt hende at det var visse ekstreme grupper i Afghanistan som stod bak World Trade Center angrepet - men det betyr ikke at USA bare kan bombe og invadere landet som de gjorde. Det gikk jo som kjent også utover sivile.

For ikke å snakke om Irak! Det er faktisk enda sprøere! Kan ikke fatte at en hel verden satt og så på det USA gjorde mot Irak. Det var protester, ja, men ingen handling! Man skulle tro det var en slags konspirasjon mellom de vestlige maktene - som i bunn og grunn er interessert i oljerikdommen i Midtøsten. For fakta er jo at Irak ikke hadde gjort en eneste ting mot USA. Ingenting faktisk.

Nå kan det se ut som om Irans tur står for døra. Hva er "unnskyldningen" nå? Jo, at Iran kan komme til å utvikle atombombe dersom de får forske videre med uranium. Men hva så? Sett det på spissen og si at Iran utvikler atombombe. So? Har ikke USA fått lov til det? Russland? Kina? India? Så det har ikke så mye med hva slags styre landet har - demokrati eller diktatur - men heller at arrogante land som har makt og som selv sitter på atombomber ikke ønsker at andre land skal få utvikle seg. For forskning med uranium kan føre til stor utvikling for Irans industri på mange måter. De sier jo selv at formålet kun er industriell utvikling, og ikke å utvikle atombomber.

Den dagen nedrustningsavtaler fungerer som de skal - at de landene som har atombomber kvitter seg med dem - da kan jeg være med på at ikke flere land skal få lov å ha muligheten til å kunne utvikle atombomber. Men den vestlige arrogansen som har utviklet seg sterkt etter 11.september 2001 er det kun ett ord å si om: motbydelig! Noen få ekstremt fanatiske/religiøse grupper har blitt "unnskyldningen" Vesten bruker til å fortsette å undertrykke Østen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hey man! Helt enig!
Verden er fucka! :p
-D-

Anonym sa...

Hei. Vil bare korrigere deg på et pubnkt: USA bombet Afghanistan tilbake til steinalederen, men har i løpet av kort tid fått landet fremover til middelalderen.. Det synes jeg er bra gjor.

Fred ut
Chalak