Søk i denne bloggen

søndag, juni 11, 2006

Suksessfulle iranere (2)

Den unge skjønnheten, Shermine Shahrivar, som ble Miss Tyskland i 2004 og Miss Europa i 2005, er født i Iran. Familien flyktet til Tyskland da Shermine var ett år gammel. Flere deeeeilige bilder kan sees her og her.

8 kommentarer:

Tor Gunnar sa...

he he...du driver tydeligvis en slags kampanje for iranere her. Hva er motivasjonen bak det? Er det pga iransk patriotisme, eller er det mer som svar på fordommer? Annet?

Suksessfull moing sa...

http://dt.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060612/SPORT/106120357/1005/SPORT#

Lektor Burner sa...

Tor Gunnar: anbefaler deg å lese innlegget http://tonyburner.blogspot.com/2006/02/hjemlandet-mitt-iran-kapittel-1.html

:)

Det er blitt postet 3 innlegg om Irans historie til nå. Kapittel 4 blir om historien fra 1925 til i dag. Deretter kommer nok innlegg om kultur, språk og diverse.

Bakgrunnen for "Suksessfulle iranere" er det samme.

Iversen sa...

Ja, nå blander vel ikke du deg i resten av Bloggrevyens trivialiteter, men du er selvsagt klar over at dette var et grufullt innlegg hvor du gjør kvinnen til et objekt og at du derfor bør gjemme deg under en stein? Jeg tror ihvertfall det er sålik det fungerer, men jeg kan ikke være sikker.

Pen var hun uansett. Jeg tror ikke vi får noe dårligere kvinnesyn av å synes pene kvinner er nettopp... pene.

Lektor Burner sa...

Det er bare "wanna-be-feminister" som sier slikt. Ikke hør på dem :)

Tor Gunnar sa...

Tro det eller ei Tony, men jeg har faktisk vært i Iran!

Fikk dessverre bare oppleve Tehran (2 uker). Tuslet rundt ved Azadi, basaren, den tidligere amerikanske ambasaden, osv... Var der like etter at Bush hadde snakket om 'the axis of evil', så vi fikk et par sinte blikk. Ut ifra diverse veggmalerier rundt omkring i byen tar jeg ikke munnen for full tror jeg når jeg hevder at amerikanere og jøder er lite populære i Iran. Ble faktisk litt skremt over hvilket intenst hat enkelte uttrykte.
Men for all del - de fleste jeg møtte på var særdeles hyggelige mennesker! Bare trist at de ikke vet så mye om den ikke-muslimske verden.... Kanskje sånn som du opplever at nordmenn vet fryktelig lite om midt-østen-land?!

Tor Gunnar sa...

Apropos det bildet - jeg tviler på at presteskapet i Iran ville publisert et slikt bilde i de nasjonale avisene.... Hva tror du?

Lektor Burner sa...

Har du det ja! Så kult :) Du må komme med en lengre versjon av opplevelsene og inntrykkene ved en senere anledning...

Ja, de vet lite om Vesten og Vesten lite om dem. Men det må sies at de unge i Iran vet nok en god del mer om verden rundt seg enn de eldre. De har f.eks. tilgang til internett. Hvis det skal være noe håp for regime-endring uten påvirkning utenfra, må det være basert på initiativ fra de unge.

Seff hadde ikke de publisert det bildet :) Presteskapet i Iran er ikke det grann stolt av iranere som har blitt suksessfulle i utlandet. Naturlig nok.