Søk i denne bloggen

onsdag, juni 21, 2006

Suksessfulle iranere (3)

Det er flere suksessfulle iranere innenfor fotballsporten. Mehdi Mahdavikia, Ali Karimi og Khodadad Azizi er noen. Men hvis det er én person som spesielt har utmerket seg, så må det være spissen og kapteinen på laget Ali Daei.

 
Ali er 37 år og har spilt 147 landskamper. Han har spilt for mange iranske lag, men også utenlandske, bl.a. Bayern München. Det Ali nok er mest kjent for, er hans talent til å skåre mål. På sine 147 landskamper har han skåra 109 mål!!! Dermed er han den som har skåra flest mål i verden på landslagsnivå.

Den kampen han huskes best fra, er nok kampen mot Sør-Korea i 1996. Sør-Korea ledet 2-1 etter første omgang. Men i andre omgang snudde det helt, og det endte med 6-2 til Iran - og Ali skåra 4 av målene! Flinkt!

3 kommentarer:

Ola sa...

Wow, nyyyydelig innlegg!! Dæven for en spiller, så mange mål i en landslagskarriere er fantastisk. Føler jeg må vise litt autist-tendenser selv også: I gruppespillkampen mellom Russland og Kamerun i 94-vm vant russerne 6-1, Igor Salenko scora 5 mål i den kampen. Ingen har noen gang klart å kopiere den bedriften. Kameruns mål ble scora av Roger Milla på 42 år! Noe annet som er verdt å merke seg er at Salenko ble toppscorer sammen med Hristo Stoitsjkov fra Bulgaria i dette VM'et med 6 fulltreffere hver. Det sjuke er at Russland og Salenko blei slått ut allerede etter gruppespillet, dvs. de spilte kun 3 kamper, mens Bulgaria og Stoitsjkov kom helt til bronsefinalen. Deeeeilig.

Tor Gunnar sa...

Har ikke hørt om han engang!...har han lagt opp eller?

Lektor Burner sa...

Hehehe.. Nydelige detaljer, Ola! :)

Tor Gunnar: Da var det jammen meg bra du leste dette innlegget ;) Ali har ikke lagt opp nei, selv om mange sier at han er for gammel til å spille. Glemte å skrive at han er kapteinen på laget, så legger det til i innlegget.

Her kan du se det iranske laget http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/team/squad.html?team=IRN

Kjipt de ikke kom videre til åttendedelsfinale, synes jeg. Men i går klarte de å sanke inn ett poeng i hvert fall, så skammen blir mindre :)