Søk i denne bloggen

tirsdag, september 26, 2006

Hvorfor har vi loven...

... som sier at alkohol ikke skal selges i matbutikker etter kl.20 på hverdager/kl.18 på lørdager? Jeg har tenkt og tenkt, men finner ikke noen logisk forklaring. Rett og slett en gledesdreper når du kommer i kassa halv sju på en lørdag og skal kjøpe en six-pack du skal ha til fest og du får høre "dessverre, klokka er over seks". Hææ??!! Jeg synes dette er et godt eksempel på det jeg kaller statsvoldtekt.

6 kommentarer:

Eilert sa...

Helt enig!Det er jo seinere på dagen/kvelden at de fleste drikker øl.Så lenge det er aldersgrense så får vel det være nok!

Anonym sa...

Om du kommer til kassa med en six-pack, så har du vel ikke kjøpt six-packen. Spesielt ikke når du ikke får lov til å kjøpe den.

HansA;) sa...

Tony, da. Nå overdriver du fælt. Dette er da en ganske bagatellmessig sak å hisse seg opp over. Alle oppegående mennesker klarer da å planlegge såpass. Jeg synes du skal spare uttrykket "statsvoldtekt" til du har noe virkelig alvorlig å bruke det til. Ellers blir det bare kårni.

Lektor Burner sa...

Åh, jeg ville satt pris på om noen kom med en forklaring på hvorfor den "¤#&%"#% loven finnes :)

Anonym sa...

Loven finnes så staten skal kunne leke barnevakt for oss voksne mennesker.. Du vet.. hadde det ikke vært for staten, så ville vi vært en gjeng fyllesvin og narkomane..
Vi kunne jo kjøpt øl til alle verdens tider.. tenk hvor skummelt...
Lenge leve staten...
ÅNEI...
*drittland!*

HansA;) sa...

Jeg trodde seriøst det fantes dokumentasjon på at begrensning av tilgang på alkohol fører til mindre fyll..? Jeg kan ikke akkurat vise til noen kilder. Men det er vel ikke akkurat kontroversielt å hevde at alkohol har mange direkte og indirekte skadevirkninger i samfunnet? Da synes jeg ikke en sånn lov er så plagsom dersom den faktisk forebygger alkoholmisbruk, selv om det er bare litt.