Søk i denne bloggen

torsdag, oktober 05, 2006

Familietragedie? Æresdrap?

 
Hva får en bror til å skyte og drepe sine tre søstre på 27, 24 og 13? Det er vel noe vi alle lurer på etter å ha hørt om drapene på søndag. Men hvorfor var det så mye debatt om tvangsekteskap i timene og dagene etter drapene? Kun fordi familien er av pakistansk opprinnelse? (Riktignok har venninner av den eldste søstra i ettertid sagt at hun var redd for å bli gifta bort). Hva har det å drepe ei jente på 13 med æresdrap å gjøre? Har det ikke vist seg nå at broren var psykisk ustabil og har fått psykiatrisk behandling i lang tid? Når etniske nordmenn går amok og dreper noen i familien, får ikke saken så stor oppmerksomhet. Da er det selvsagt familietragedie.

En annen ting jeg tenker på er den nye trenden med å drepe noen og deretter påstå at man ikke husker noe/var psykisk utilregnelig. Slikt kan man få strafferabatt for! Så da vet du hva du skal si i tilfelle du dreper noen. For hvordan i all verden kan de proffeste av de proffe psykiaterne sjekke om du lyver eller ei?

1 kommentar:

sofisten Frank sa...

Så spørs det da, om du har lyst til å bli stempla som psykiatrisk pasient for resten av livet eller bare sone straffen som vanlig morder, hehe... Jeg veit sannelig ikke hva som er verst, jeg:P