Søk i denne bloggen

mandag, april 09, 2007

Stavanger


Neste reise i påskeferien ble biltur til Stavanger. Helt spontant egentlig. Henta Chalak (bildet), en kompis av meg, på Gardermoen på torsdag. Så i løpet av natta tenkte vi vi skulle reise et eller annet sted. Hvorfor ikke Stavanger? Hadde aldri vært der før + Chalak kjente en der vi kunne være hos. Vi valgte å kjøre tvers over - altså ikke langs kysten. Det virka liksom så mye kortere. Men neida. Over fjell og gjennom daler. Psycho veier med 360 graders svinger. Veldig fin natur - det skal sies - men damn for noen veier. Har du kjørt gjennom fjellene og dalene der, kan du virkelig si du har lappen :D Vi måtte kjøre 680 km før vi var framme! Altså var det ikke noe snarvei nei. Jeg fikk et godt inntrykk av Stavanger. Koselig sted. Vi festa på et sted som het Halv Toll på langfredag. Lørdag kjørte vi tilbake igjen. Da kjørte vi hovedveien langs kysten (ble 570 km), og var innom Kristiansand og besøkte et par gode venner av meg. Nydelig!

Det ble tidenes guttetur :) Masse kødding og latter. På vei til Stavanger stoppa vi på en bensinstasjon i Seljord og fylte tanken. Det var smart, siden vi fant ut etterpå at det ikke var noe bensinstasjon på mils omkrets. Sinnssykt øde område. Kan ikke fatte at det bor folk på de fjellene. Må liksom kjøre et par timer for å komme til nærmeste butikk. På den bensinstasjonen spurte vi også om veien til Stavanger. Hu som jobba der sa hu bare visste om veien til Sandefjord. Vi holdt på å le oss i hjel. De snakka seff bondedialekt også. Det kom også fem drita ungdommer i en rånebil. De stod nærmest og stirra på oss. Den ene sa "dere er kanskje de eneste utlendingene her nå".

En annen ting vi lo mye av, var alle de rare stedsnavnene. Dragi. Stivi. Vårdal/Vurdal/Vordal. Ra i Re kommune. Plutselig så vi også Sandnes og Hamar - midt i ødemarken.

Ingen kommentarer: