Søk i denne bloggen

torsdag, november 06, 2008

Det vurderende øye

Jeg hadde syntes det hadde vært fint om:

- Noen kom opp med en oppfinnelse eller en løsning på hva man gjør med den aller siste biten av en ost når resten av den er høvla bort. Når det er så lite igjen av en gulost/brunost at det ikke er mulig å bruke ostehøvelen på den, så blir det til at man kaster det lille som er igjen eller bruker den i tacos eller pizza. Hadde vært veldig praktisk om det gikk an å høvle opp siste delen også?

- Alle fikk lønn ut fra antall års utdannelse og antall års ansiennitet.

- Man ikke tenkte på at et yrke burde reflektere mangfoldet i samfunnet. F.eks. er dette begrunnelsen på at vi har en del inkompetente statsråder. Hvem som helst burde ikke kunne bli statsråd. Du må være kompetent på det området du skal jobbe på; skulle ikke det bare mangle egentlig?

- Alle betrakta hverandre som individer, helt uavhengig av utseende, kjønn, etnisitet eller legning.

- NRK hadde slutta å tvinge alle å betale lisenspenger. Hva hvis jeg ikke vil se på NRK? Trenger de penger for å overleve, så får de kjøre reklame, akkurat som alle andre kanaler.

- Det hadde kommet forbud mot snusing i Politiet.

- Alle nyansatte lærere fikk jobbe 60-80 % det første året, men med 100 % lønn. Resten av tida skulle gått til mentoring av en erfaren lærer.

- Det alltid hadde vært en lege i hver ambulanse under utrykning.

- Vi hadde slutta å være så utrolig politisk korrekte i dette landet. Det er blitt så konformt. På grensen til kjedelig.

- Media hadde variert litt i bruken av "eksperter". Det har gått inflasjon i gjenbruk av visse skikkelser: innvandring? Abid Raja. USA? Ole Moen. Historie? Geir Lundestad. Astronomi? Knut Jørgen Ødegård. Islam? Unni Wikan. Norsk språk? Arne Torp/Helene Uri. Samfunnsmedisin? Per Fuggeli. Også er det faste folk når det gjelder økonomi, barnevern, politi... you name it. Ingenting galt med alle disse folkene som representerer sitt område, MEN det finnes andre, like kvalifiserte folk på de samme områdene som dessverre aldri kommer til. Media har en lei tendens til å spørre/invitere de samme folkene. Det grenser også til det kjedelige etter hvert. Her tror jeg forandring absolutt fryder.

- Alle hadde en VISS grunnleggende kunnskap om og deltakelse i samfunnet. F.eks. er det urovekkende at det finnes folk som ikke vet hva deres statsminister heter. Og at det finnes folk som ikke deltar i samfunnet i det hele tatt - verken ved å ytre seg offentlig, stemme ved valg eller i verste fall ikke ytre sine meninger/holdninger blant andre innafor nærmeste sosiale krets.

- Det hadde blitt slutt på passiv røyking. At alle som ønsker å røyke, får gjøre det, men ikke la det gå utover de som ikke ønsker det. Her burde det ha kommet en oppfinnelse/løsning som ville gagne begge parter.

- De få landene som fortsatt har venstresidekjøring, legger om til høyre.

2 kommentarer:

Bobby Burner sa...

mange gode forslag. spesielt når det gjelder statsråder; det må være kriminell for en med 9 års skolegang å bli utdanningsminister.

jeg ville også foreslå friheten til å kle seg som man vil.

videre ville jeg legge til ditt forslag om lønn at det skal gjelde alle; med eller uten utdanning/ansiennitet. med fare for at det blir flere overtallige innen offentlig administrasjon.

som oppfølging av ditt ønske om å ikke være så politisk korrekt vil jeg mene at man også burde kunne være sammen med hvem man vil og leve sammen med hvem man vil og hvor mange man vil; mao lovlig å gifte seg med flere.

retten til å få barn må endres til krav om omsorgsevne for barn; mao en test og godkjenning før man skal få lov å sette barn til verden. nesten som det er i dag for de som skal adoptere.

mange gode tanker. men nok for i dag :-)

Anonym sa...

dette er så tett ass....
både innlegget og den som kommenterer