Søk i denne bloggen

torsdag, oktober 20, 2011

Viktig plakat!Denne plakaten er trykt opp i store utgaver og hengt opp i alle Norges universitetsbyer. Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) står bak dette. Bildet viser studenter som opponnerer mot diktatorer. Deres våpen er det frie ord, illustrert ved bøker.

Dessverre har vi det for godt i Norge. Studenter flest tar for gitt at de kan si hva de vil, når de vil. Slik er det nødvendigvis ikke alle steder i verden. Derfor mener jeg denne plakaten er viktig.

2 kommentarer:

Lars Terje sa...

Jeg ville vel heller sagt heldigvis har vi det så fritt i Norge at vi kan si nesten hva vi vil, ikke dessverre;) Men helt enig, reaksjonen på plakatan var som forventet for ambassaden, mens studentorganisasjonens overraskelse over reaksjonen var mer, vel, overraskende... De må ha vært veldig naive hvis de ikke forventa den:P

Tony sa...

Ja. "Dessverre" skriver jeg i forbindelse med at vi har det for godt. Det er jo bra at vi har det godt, men når det fører til at vi er så tilfredse med vår egen situasjon at vi ikke lenger bryr oss om andre som ikke er i samme situasjon, så er det for dumt. Det er overraskende lite støtte fra studenter rundt omkring i denne saken. Støtte opp om SAIHs sak.